Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@14:51:26 GMT

احتمال حذف «وبصادر» از بورس چقدر جدی است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۴۴۸۲۰

احتمال حذف «وبصادر» از بورس چقدر جدی است؟

طبق این بررسی ها، در حالی که نسبت کفایت سرمایه بانک صادرات، در پایان سال 94، عدد 4.04 درصد را نشان می دهد، این رقم در پایان بررسی های 6 ماهه اول سال 95، به عدد منفی 0.66 درصد تنزل پیدا کرده است!
به گزارش صبحانه، موقعیت ضعیف سرمایه بانک های عمده بین المللی در اوایل دهه 1980 و نیز وجود اختلافات در سطح بین المللی در زمینه تعریف سرمایه و مقررات کفایت سرمایه، کمیته مقررات بانکداری و نظارت بر عملیات بانکی را که در بانک تسویه بین المللی، واقع در شهر بال سوئیس فعالیت می‌کند، بر آن داشت تا به انعقاد توافقنامه ای در مورد استانداردهای کفایت سرمایه پرداخته آن را به بانک های فعال بین المللی معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از همان زمان تا امروز، برای ارزیابی عملکرد بانک ‌ها و مؤسسات اعتباری از یکسری شاخص های مالی استفاده می شود که نسبت "کفایت سرمایه" در میان آنها از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا سرمایه رکن مهمی از پشتوانه مالی هر بانک است که به آن اجازه میدهد هنگام رویارویی با مشکلات کلان اقتصادی، توانایی بازپرداخت بدهی های خود را داشته باشد.
اگرچه بر اساس آخرین ورژن استاندارد بال، این عدد 12.5 میباشد و بر این اساس، یک بانک باید حداقل به اندازه 12.5 درصد از داراییهای محاسبه شده بر اساس ریسک، سرمایه داشته باشد اما بانک مرکزی کشورمان بر اساس صلاحدید و بررسی های خود، حداقل ضریب کفایت سرمایه مورد تایید را عدد 8 می‌ داند.
بر اساس بررسی های تسنیم که بهمن ماه سال 95 منتشر شد، جدول زیر نسبت کفایت سرمایه بانکهای دولتی بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده بانکهای دولتی را نشان می دهد. همانطور که مشخص است تنها دو بانک توسعه صادرات و صنعت و معدن نسبت کفایت سرمایه بالای 8 درصد مد نظر بانک مرکزی را دارا هستند. گفتنی است این دو بانک نیز کمترین سهم از کل داراییهای بانکهای دولتی را دارند.

اما آخرین صورت های مالی بانک صادرات که در آخرین روزهای سال 95 منتشر و حجم قابل توجهی از سهام آن در اختیار دولت و برخی نهادهای دولتی است، نشان می دهد وضعیت کفایت سرمایه این بانک که بزرگترین بانک حاضر در بورس نیز محسوب می شود، با افت قابل توجهی همراه بوده است.
طبق این بررسی ها، در حالی که نسبت کفایت سرمایه بانک صادرات، در پایان سال 94، عدد 4.04 درصد را نشان می دهد، این رقم در پایان بررسی های 6 ماهه اول سال 95، به عدد منفی 0.66 درصد تنزل پیدا کرده است!

این موضوع در حالی اتفاق افتاده است که مسئولان ارشد سازمان بورس نیز در مصاحبه های روزهای اخیر خود از احتمال حذف بانک صادرات از بورس و انتقال به بازار پایه فرابورس به علت برخی نتایج مالی در بزرگترین بانک بازار سهام خبر داده اند.
در مقدمه توجیهی آیین‌ نامه کفایت سرمایه بانک ‌ها آمده است: «سرمایه مناسب و کافی یکی از شرایط لازم برای حفظ سلامت نظام بانکی است و هریک از بانک‌ها و موسسات اعتباری برای تضمین ثبات و پایداری فعالیت‌های خود باید همواره نسبت مناسبی را میان سرمایه و ریسک موجود در دارای یهای خود برقرار نماید. کارکرد اصلی این نسبت حمایت بانک در برابر زیانهای غیرمنتظره و نیز حمایت از سپرده‌گذاران و اعتباردهندگان است.»
همچنین از جمله موارد مهمی که بانک ها و موسسات مالی خارجی در روابط خود با بانک های دولتی و خصوصی کشورمان مد نظر قرارد می دهند، همین موضوع کفایت سرمایه است که باید منتظر ماند و دید، با انتشار صورت مالی مجموع سال 95 بانک صادرات، کفایت سرمایه منفی 0.66، چه تغییر مثبتی خواهد کرد!
برچسب ها: وبصادر ، بانک صادرات ، شاخص های مالی ، بورس ، موسسات مالی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات استان زنجان صعودی شد

زین العابدین با اشاره به رشد  ۲۶ درصدی صادرات از گمرک استان در ماه ابتدایی سال نسبت به مدت مشابه گذشته گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

وی اظهار کرد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان عنوان کرد: بعد از حدود یک سال روند کاهشی صادرات، ارزش صادرات استان نسبت به مدت مشابه گذشته ۲۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

گنج‌خانلو ابراز کرد: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزن ۴۲ درصد کاهش دارد.

بنابر اعلام گمرک زنجان طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • جوی به‌نسبت پایدار در یزد
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • عدم کفایت مستمری نهادها و یارانه نقدی برای پوشش فقرمطلق
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!